Tre sätt att få sponsorer till ett custom car race

Det är inte lätt att få sponsorer om man inte är en stor tillställning som t.ex. Euros. Du som är insatt i världen kring bilrace av custom cars vet säkerligen hur viktigt det är att erhålla sponsorer som bidrar till finansieringen. Ett helt nyskapat race kan behöva lokala företag som sponsrar med pengar men det kan vara klurigt att veta var du ska börja. Ta del av våra tre smarta tips för att få sponsorer till racet i tid.

Sponsring till bilrace

Har du samlat ihop ett gäng entusiaster för att dra igång ett custom car race där du bor? Underbart! Det finns inget bättre än lokala tävlingar och folkfester. Se bara till att du har rätt sponsorer eller ja, sponsorer överhuvudtaget. Allt är bättre än inget.

Tre smarta råd för att lyckas få sponsorer

  • 1. Ta kontakt med lokala företag i din hemkommun eller bygd och berätta om bilracet med custom cars. Skriv ihop ett trevligt mejl eller ännu bättre, ta bilen och kör förbi företag för att berätta mer om tävlingen. Lämna en informativ lapp innan du går där allt man behöver veta om racet finns med. Ibland kan potentiella sponsorer behöva tänka lite på saken innan de bestämmer sig.
  • 2. Skriv i lokala medier samt i sociala medier med stor räckvidd där du informerar om racet och önskan om sponsorer. Glöm inte att förklara win-win-situationen med sponsring, det vill säga att företagen i fråga får synas under racet, kanske i form av banners, reklamflaggor eller annat som syns för både bilförare och den publik som samlats för att titta.
  • 3. Hör med dina vänner, din familj och dina bekanta om de har kontakt med företagare eller själva jobbar på ett företag som skulle kunna tänka sig att sponsra biltävlingen. Det behöver inte vara en stor sponsring, många bäckar små tillför mycket. Får du med dig flera företag kan dessa dessutom börja konkurrera med varandra och vilja synas mest, vilket i sin tur kan trissa upp inkomsten du tillför tävlingen i form av sponsring.

Stort lycka till!