Sponsorer till ditt race

Om man vill hålla i ett bilrace för custom cars är det viktigt att först ha tag i en plats att vara på. När detta är ordnat kan man börja leta efter sponsorer. Motorsport är en mycket populär sport och det brukar vanligen inte vara svårt att finna personer och företag som vill stå till tjänst med lite sponsring.

Behöver inte handla om pengar

Motorsport är en modern underhållning och sponsringen behöver inte bara handla om pengar. Det kan till exempel vara ett företag som kan sponsra med reklam om racet, biljetter till inträde, personal till banan eller kanske skyltar att sätta upp i staden racet ska hållas i. Privatpersoner kan bistå med fika och andra kan ställa upp och skänka priser som delas ut i vinst till de förare som tar hem segrar i loppen.

Ofta behöver en tävling inte kosta speciellt mycket om man ser över vilka inkomster man får från fikaförsäljning, inträde, och deltagaravgifter från förarna. Om någon vill sponsra med pengar är det såklart välkommet, men om det inte behövs i ett akut skede kan sponsorer ofta vara mer villiga att sponsra med olika saker. Om de märker att loppen blir populära och att människor verkligen kommer dit är de troligen mer benägna om att sponsra än mer. Det är alltid svårt att få sponsorer till ett nytt projekt eller race och det kan vara klokt att höra med nära och kära om de möjligen känner någon som kan tänka sig att vara med och sponsra. Det kan också vara en god idé att fråga lokala företag som satsar mycket på idrott i övrigt om de kan tänka sig ett samarbete.

Spelsajter

När tävlingen blivit lite större kan man ofta få sponsring från olika spelsajter. Det kan handla om ekonomiska bidrag för att kunna anordna racet flera gånger per år eller om andra saker. Som ledare för projektet gäller det att inte ge upp drömmen om ett bra race trots att kanske en eller två sponsorer säger nej. Det betyder inte att alla kommer att göra det. Ofta gäller det bara att fortsätta driva på och sikta mot att kunna genomföra tävlingsdagen.